Με ιδιαίτερη χαρά οι «Φίλοι» παρέχουν τους χώρους του σχολείου για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και τη φιλοξενία διαφόρων φορέων. Με αυτόν τον τρόπο το σχολείο παραμένει ζωντανός οργανισμός με το πέρας των μαθημάτων αποδεικνύοντας ότι τα ανοιχτά σχολεία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης.

Polyphonica

Κάτι μαγικό συμβαίνει στο σχολείο όταν τα μαθήματα τελειώνουν…Η Polyphonica, παιδική διαπολιτισμική χορωδία, καταφθάνει στην εκκλησία και απλώνει στην ατμόσφαιρα νότες, συγχορδίες και τραγούδια. Τα μέλη της μαθαινουν να τραγουδούν, να συνεργάζονται, να επικοινωνούν μέσα από τη μουσική. Η χορωδία, μέλος αναπόσπαστο της ευρύτερης κοινότητας του σχολείου, δίνει κάθε φορά ρυθμικό παρόν στις σχολικές εκδηλώσεις.
https://www.polyphonica.gr

Ανοιχτή αυλή

Όταν οι μαθητές και οι μαθήτριες φεύγουν από το σχολείο εκείνο παραμένει ανοιχτό για παιχνίδι ή για παιδικά πάρτυ. Γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ασφαλή και καθαρό χώρο της αυλής ζώντας το σχολείο…αλλιώς!

ΜΚΟ Μετάδραση

Το σχολείο είχε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσει το 2017 στους χώρους του τη ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση. Αρχικά, δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιαστεί το πρόγραμμα των ανάδοχων οικογενειών σε γονείς κι εκπαιδευτικούς. Έπειτα, η αυλή του σχολείου έγινε το «σκηνικό» για μια σπουδαία καλοκαιρινή γιορτή στην οποία συμετείχαν παιδιά προσφύγων, ασυνόδευτα ή μη, οι επίτροποί τους, μέλη της οργάνωση, εθελοντές από διαφορετικές χώρες, εθελοντές δάσκαλοι του καλοκαιρινού σχολείου και εθελοντές γονείς του σχολείου μας.
https://metadrasi.org

Παιδί και κινηματογράφος

Το δημοτικό σχολείο ανοίγει τις πόρτες του και συναντά το Πανεπιστήμιο! Το 2017 διεξάχθηκε με επιτυχία στους σχολικούς χώρους η θεματική εβδομάδα «Παιδί και κινηματογράφος». Περίπου 40 φοιτητές και φοιτήτριες του προπτυχιακού τμήματος ΤΕΑΠΗ εκείνης της χρονιάς παρακολούθησαν τα σεμινάρια που έλαβαν χώρα στις αίθουσες υπό την εποπτεία των καθηγητριών κας Ευαγγελίας Κούρτη και κας Φωτεινής Ασημακοπούλου.

Open walk 2017: αυλές της Αθήνας

Η αυλή του σχολείου και άλλες 26 αυλές καλωσόρισαν την άνοιξη και άνοιξαν για κάθε ενδιαφερόμενο στα πλαίσιο του περιπάτου που οργάνωσαν οι ATENISTAS, η ανοιχτή κοινότητα πολιτών Αθήνας. To κοινό είχε την ευκαιρία να έρθει σε μια πρώτη επαφή με έργο των Χιλλ, το οποίο παρουσίασε η αρχιτέκτονας Μάρω Αδάμη Καρδαμίτση. Πού αλλού… στην ανθισμένη αυλή του σχολείου!

Αρμονικό Εργαστήρι

Η Χορωδία ενηλίκων Αρμονικό Εργαστήρι που καταδεικνύει πώς η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο στην καλλιτεχνική έκφραση και στην ενεργητική συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις.

Εργαστήρι Θεάτρου – Ξένια Καλογεροπούλου

Το Εργαστήρι Θεάτρου – Ξένια Καλογεροπούλου λειτουργεί καθημερινά, τα απογεύματα και τα Σάββατα και παρέχει υψηλής ποιότητας θεατρική εκπαίδευση∙ το Εργαστήρι έχει συμφωνηθεί να παρέχει δωρεάν εκπαίδευση σε ένα αριθμό παιδιών από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

My Roots, Playing with Culture

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα My Roots, Playing with Culture απευθύνεται σε παιδιά από όλο τον κόσμο και προσφέρει δημιουργικές δράσεις και εργαστήρια εμπνευσμένα από τον ελληνικό πολιτισμό, τη μυθολογία και τη λαϊκή παράδοση. Το «My Roots» φιλοξενείται τo καλοκαίρι στο κτίριο του σχολείου όπου διοργανώνει το Σχολείο Πολιτισμού.
https://www.myroots.gr